Play Video

De JONG kant van onze kaart presenteert verrassende, frisse, pure, plantaardige gerechten en nieuwe experimenten van jonge makers. Onze JONG kaart wisselt en verrast dus continu. Ook zo nieuwsgierig?

Met de WIJS kant van onze kaart blazen we tradities nieuw leven in: we laten ons inspireren door eeuwenoude recepten, gebruiken traditionele streekingrediënten en/of vieren ambachtelijke bereidingen.

Een dag bij Jongwijs

Herontdek wijze smaken uit het verleden én proef van de jonge toekomst! Je bent van harte welkom in ons gerestaureerde Rijksmonumentale pand of buiten op het terras met prachtig uitzicht over de Zaanse weilanden.

Liefst starten we de dag met vers gebak van onze bakkersvriend Lex Brakenhoff met wie we ons pand delen. Daar drinken we knetterlekkere Zuivere Koffie (of iets anders) bij, die is gebrand in de bajes een paar kilometer verderop. Lunchen doen we met Lex’ boerenlandbroden, die chef Syl bijvoorbeeld belegd met z’n huisgemaakte forelsalade, pulled aubergine of dungesneden rosbief van de bio-koeien die je vanuit onze tuin ziet lopen. Of gewoon met een goede kroket.

De lunch gaat rimpelloos over in een bourgondische borrel met ons eigen ‘Wijs Jochie’ bier, bijzondere wijnen en hapjes. En dan de finale: het diner! Chef Syl werkt ‘t liefst met lokale boeren en makers.

En onze menukaarten bestaan altijd uit een JONG kant en een WIJS kant. Ontdek ze hieronder.

Play Video